CANTIK

Untuk Kulit Berjerawat

Muka berjerawat boleh menjejaskan keyakinan dan harga diri seseorang secara serius, dan kebanyakan kes ia hilang selepas akil baligh apabila turun naik hormon stabil, namun keadaan kulit kadangkala boleh berlanjutan ke peringkat dewasa. Menurut jurnal bioperubatan PubMed, jerawat sering dianggap memberi kesan terutamanya kepada remaja tetapi tinjauan mendedahkan bahawa 50% wanita berumur 20 hingga 29 tahun berterusan mengalami jerawat, dan 25% wanita berumur 40 hingga 49 tahun juga masih tetap mengalaminya.

Mentholatum memahami bagaimana ini boleh memberi kesan kepada kualiti hidup golongan muda dan telah membangunkan rangkaian penjagaan kulit khusus untuk menangani masalah kulit ini. Dibangunkan daripada Rohto-Pharmaceutical, sebuah syarikat farmaseutikal global dengan pengalaman lebih 120 tahun dalam teknologi farmaseutikal, Mentholatum Acnes ialah jenama No. 1 Jepun untuk kulit berjerawat. Rangkaian produknya mengandungi bahan-bahan semula jadi yang berfungsi memperbaiki kulit yang terjejas oleh jerawat supaya kulit bersih dan kelihatan lebih sihat.

Kini, Mentholatum telah menambah dua lagi varian produk baharu dalam rangkaian produk Mentholatum Acnes- Mentholatum Acnes Postbiotics Cleanser dan Mentholatum Acnes Oil free Gel Lotion. Cleanser tersebut membantu mengekalkan keseimbangan kulit sihat dan melawan punca jerawat bakteria manakala losen gel berkesan menghidrat dan melegakan kulit yang berjerawat tanpa rasa melekit dan berminyak yang biasanya dikaitkan dengan pelembap.

Mentholatum Acnes Postbiotics Cleanser, 100g (RM25.90)

Ia terdiri daripada gabungan 3 jenis asid & 3 jenis postbiotik yang dirumus untuk mengatasi masalah kulit berjerawat. Selain itu, ia juga membantu mengawal pengeluaran minyak, membuka pori-pori dan menanggalkan sel kulit mati untuk memulihkan kesihatan kulit. Fungsi utama cleanser ini adalah untuk menggalakkan penghalang kulit yang sihat, melawan bakteria jerawat dan mengekalkan kesihatan kulit. Diperbuat daripada formula bebas sabun asid amino yang hampir dengan paras pH semula jadi kulit, ia memberikan pembersihan yang lembut namun berkesan tanpa meninggalkan sebarang rasa kulit tegang.

Mentholatum Postbiotics Cleanser bebas daripada pewangi dan pewarna serta sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit sensitif berjerawat.

Related posts

Minyak Wangi David Beckham Suit Up

admin

Nicole Kidman Berdandan Ringkas Menonton Terbuka Australia

admin

Dituduh Melakukan Pembedahan Kosmetik, Ini Jawapan Balas Sofia Vergara Apabila Ditegur Di Instagram

admin

Leave a Comment