Suhara Omar

“My Aim Is To
Help & Empower Women”

Di suatu pertunjukan fesyen rasanya lebih 20 tahun yang lalu, teman sebelah, designer Faisol Abdullah, asyik memuji salah seorang daripada peragawati yang paling tinggi di situ. Dia betul-betul terpaku dengan kecantikan gadis Melayu ini, yang padanya ‘Exotic Malay beauty’.

Datin Dr Nik Sarina Hashim & Aryssa

‘Andai anak Boleh Jadi Kawan Baik,
BIG BONUS POINT’

Datin Dr. Nik Sarina Hashim – Pengasas amaxMall dan produk kecantikan SLAE – sejuk mata memandang wajahnya. Jelita, kulitnya putih kuning, daripada darah campuran Belanda dan Melayu Kelantan.


Rahman & Rafiza

‘Our Heart Speaks The Same Language’

Pertama sekali saya mahu mengucapkan terima kasih kepada teman baik saya Anna Ghani kerana memperkenalkan saya kepada Rafiza. Sebaik Anna berkongsi nombor telefon Rafiza, saya terus menghubunginya. Berbual seketika, saya semacam sudah boleh bayangkan pewatakannya dan kemudian berbalas Whatsapp.

Tym Fatimah

Style Is Knowing Who You Are

“Saya percaya dengan berkhidmat di bawah jenama besar atau gedung tersohor, kita boleh menimba pengalaman yang di luar dugaan. Untuk beberapa tahun orang mungkin tidak mengenali kita atau tidak tahu pun yang kita wujud dalam industri kerana kita di bekerja di belakang tabir, tetapi pulangannya dari segi ilmu tidak terhingga harganya.” Tym Fatimah.

Illiana Zakaria

Food Is Like Love

“I’m into food innovation. Bila saya jumpa sesuatu, saya akan begakan mencari something else. Itu yang saya suka tentang kerjaya saya dan sentiasa teruja. Food is like love. You can never get enough of it,” Illi

Yusmadi Yusoff

The Dark Horse of Malaysian Politics

Yusmadi seorang Senator, Penasihat Politik Dato’ Sri Anwar Ibrahim, Pengasas Rights Foundation juga bekas Ahli Parlimen Balik Pulau (penggal 2008 - 2013).

Melissa Sargeant

Young, Beautiful, Successful

Melissa Helena Iskandar Sargeant, bekerja di United Kingdom dan sebelumnya belajar juga di sana iaitu di University of The West of England.

Suriani Saaroni

"Saya Teringin Berlakon."

Suriani Saaroni, berusia 26 tahun bekerja sebagai pembantu klinik di bangunan pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) di Cyberjaya.

Slider
MAKE THE PLANET BRIGHT!

These essential, easy-to-style Polaroid sunglasses are made of bio-based plastic: a veritable must-have for women & men who live in the present but keep an eye towards the future. Dedicated to contemporary…

Kenapa Suami Dibenarkan Kahwin Sampai Empat?

Hukum poligami adalah harus seperti mana firman Allah S.W.T dalam Surah An-Nisa’ Ayat 3 iaitu “Dan jika kamu takut tidak berlaku adil terhadap perempuan-perempuan yatim ( apabila kamu berkahwin dengan mereka), maka…

Kasih Bapa Mekar di HABIB

Bapa adalah ketua keluarga yang sentiasa bekerja keras demi memberi kebahagiaan dan kesempurnaan kepada seluruh ahli keluarganya. Bapa, individu paling penting dalam mencorak kehidupan anak-anak. Meskipun syurga di bawah telapak kaki ibu,…

ATOME KITTENS LANCAR ‘GET IT WEEK’, ACARA

MEMBELI-BELAH SAMBIL  BERHIBUR (SHOPPERTAINMENT) MULAI 11 JUN HINGGA 20 ANGGOTA ATOME KITTENS SASSY Hai korang! Nama aku Sassy, anggota kumpulan muzik kucing pertama kat dunia  ni, Atome Kittens! Ya, korang memang tak…

Bon Zainal, Be Humble

Pada saya dia tidak perlu diperkenal lagi. Nama yang amat gah dalam dunia fesyen khas untuk lelaki. Pada yang tidak kenal Bon Zainal, maknanya orang ini tidak suka membaca dan hidup dalam…

KELEBIHAN SLAÉ YANG ANDA PERLU TAHU

Kosmetik SLAÉ dilancarkan pada April 2021, begitupun sudah ramai mencuba kerana keunikan dan kebaikannya yang tersendiri. Ketahui apa kelebihannya dan mengapa anda mesti mencuba SLAÉ. Produk kecantikan yang berprestij dan berkualiti Apabila…

JENAMA KOSMETIK SLAÉ TEMBUSI PASARAN LUAR NEGARA

SLAÉ merupakan jenama kosmetik tempatan yang diasaskan oleh usahawan wanita, Datin Dr Nik Sarina Hashim. sudah mula berada di pasaran Malaysia pada awal bulan April 2021. Produk jenama SLAÉ ini juga dalam…

Burberry The Olympia Bag

Campaign Starring Fka Twigs, Kendall and Shygirl ‘When designing the Olympia, I was thinking about creating the perfect form of a handbag –  something that could capture the essence of femininity. So,…

NU SKIN AGELOC® BOOST™

Unlock The Secret to Glowing Youthful   A breakthrough beauty device system, ageLOC® Boost™ uses an exclusive microcurrent waveform with variable pulse technology to create visibly brighter, plumper and bouncier skin in a…

JUN 2021
COVER STORY

Suhara Omar – “My Aim Is To
Help & Empower Women”

Di suatu pertunjukan fesyen rasanya lebih 20 tahun yang lalu,…

EYE ME

Insan Yang Bergelar Bapa

‘Dalam hidup, kadang kamu akan kehilangan orang yang kamu cintai. Mereka…

Editorial Lineup

Subscribe

Subscribe to Get latest Updates