FESYEN

Pereka Fesyen Dan Muse Yang Menginspirasi – Dato’ Sri Bernard Chandran

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Muse yang sempurna untuk anda dan kenapa?

Muse di sebalik setiap koleksi saya adalah isteri saya Mary Lourdes Chandran. Dia sentiasa menjadi inspirasi utama dalam rekaan saya.

Momen paling glamor yang anda pernah lalui bersama muse anda?

Salah satu parti hari lahirnya yang diadakan di kediaman kami. Dia ingin menyambutnya dengan makan malam bersama keluarga dan teman rapat. Isteri saya menyarung gaun berwarna ungu yang sangat cantik yang saya reka untuknya. It was a sit down dinner and everyone dressed in their nines.  It was truly a memorable night. 

Kriteria yang dicari untuk memilih muse? Pilih dari satu hingga empat – satu adalah yang paling penting. 1) Populariti 2) Rupa paras 3) Stail 4) Kejayaan

Untuk saya kriteria paling penting – persona dan personaliti – strong character, tinggi keyakinan diri, seseorang yang boleh mencabar fikiran saya dan bukan hanya miliki kecantikan, gaya atau populariti.

What does your muse actually do?

Muse menjadi sumber inspirasi buat saya. Wanita Bernard Chandran adalah seorang yang kuat, yang tidak perlu menyarung power suit untuk merasa dirinya powerful. Contohnya seperti Cate Blanchett yang tidak hanya cantik tetapi semangatnya menjadikan dia lebih cantik.

Mereka ini adalah bintang-bintang Malaysia yang paling glamor daripada dekad berbeza, antara kelima-lima nama ini yang mana satu anda teringin memilih sebagai muse dan kenapa?
1. Datin Hajah Umi Kalthum 2. Noor Kumalasari 3. Aida Rahim (Aida Khalida) 4. Camelia 5. Neelofa

None of the above.[/vc_column_text][thb_gap height=”40″][thb_image full_width=”true” alignment=”center” lightbox=”true” image=”9076″][thb_gap height=”40″][/vc_column][/vc_row]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button